top of page
Yazarın fotoğrafıPoligon Club

IDPA-TÜRKİYE’DEN BİR İLK!


Savunma tipi atıcılığına dayanlı bir eğitim-spor disiplini olan ve dünyada 55 ülkede 422 tescilli kulüp, 24 bine yakın kayıtlı atıcıya sahip IDPA’ya 2014 yılında Türkiye akredite olmuştu. Bu süre zarfında yapılanmaya ve eğitimlere odaklanan IDPA Türkiye- ülkemizdeki ilk resmi etkinliğini gerçekleştirdi. Uluslararası standartlara sahip Türkiye’nin 10 yollu tek özel atış poligonu olan Poligon Club’da gerçekleştiren yarışmaya 4’ü kadın olmak üzere 20’ye yakın yarışmacı katıldı.

Kar amacı gütmeyen spor kulüpleri ile hayat bulan, dünyada silah ve atıcılık tutkunlarının büyük bir keyif alarak ifa ettikleri dinamik atış sporları olan IDPA ve IPSC; ülkemizde ateşli silahların nakli, yıllık mühimmat sınırlaması, açık poligon tanımının mevzuatta olmaması gibi önemli yasal engel ve zorluklar sonucu yapılamamaktadır.

Ne var ki, Türkiye’de uluslararası standartlarda kapalı poligonların hayata geçmesiyle dinamik atış sporları da kendisine bir yaşam alanı bulabildi. Tarihe not düşmek gerekirse 23 Şubat 2018 tarihindeTürkiye’de ilk IDPA atış yarışması, Poligon Club’ın desteğiyle kapalı alanda gerçekleşti.Son derece başarılı bir organizasyon ile gerçekleştirilen yarışmanın bir örnek teşkil etmesini ve ülkemizde yaygınlaşmasını dileriz.

767 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page