top of page

RUGER SR1911

Güncelleme tarihi: 7 May 2023



Ruger tarafından Colt 1911 tarzına uygun olarak üretilen bu tabancada kontrast estetiği ön plana çıkarılmış: gövde hassas döküm (mim), namlu ve sürgü paslanmaz çelikten, buna karşın kontrollar ve kabza kapaklarının vidaları ise siyah. Genel olarak kaliteli yüzey işçiliği ve birçok özel ayrıntı mevcut. Çalışma güvenliği açısından birleşim noktalarındaki tolerans değerleri oldukça yüksek tutulmuş.


Kendi Colt sistemini yaratarak kataloguna koyan en son firmalardan (şimdilik!) biri olan Ruger, SR1911 modelini üretirken yine kendisini farklı kılan iki özelliği, yani yüksek güvenlik ve düşük maliyet felsefesini ön planda tutmuş. ABD’de SR1911 modeli gayet iyi bir fiyat/kalite oranı ile piyasaya sürüldü. İtalyada ise ithalat vergileri yine bu denklemi bozacak gibi. Üretim maliyetlerinin düşük tutulması hedefi, gövdenin hassas döküm yöntemiyle üretilmesi sonucunu doğurmuş ve zaten Amerikalı firmanın bu konuda büyük deneyimi var. Sürgü ise dolu çelikten işlenerek elde edilmiş. İşçilikler sayısal kontrollü makinelerle yapılmış. Namlu, yüzük, sürgü ve gövde arası birleşimler ve toleranslar fabrika düzeyinde yapılmış olsa da, tipik Ruger kullanıcıları için bu bir sorun değil, zira her türlü yan sanayi parça piyasada mevcut. Sürgünün kızağı ile gövde arasındaki birleşim toleranslarına göz attığınızda silahın son derece esnek bir çalışma sistemine sahip olduğunu anlamak mümkün.


Alaşımlı metalden ön yüzeyi kanallı tetik üzerine delikler açılarak hafifletilmiş, trigger stop ayarı yapabilmek için alyen başlı bir vidası var. Tetik sürtünmelerden yoksun temiz çalışıyor, tetik düşürme ağırlığı ise yaklaşık 2.200 gram.

Ruger, system Colt üreticileri arasına doğru dizayn edilmiş bir 1911 ile giriyor diyebiliriz. Yıllar içinde biriktirdiği deneyimle artık sağlam bir temele oturttuğu güvenilirlik, sağlamlık ve doğru fiyat/kalite oranını bu üründe de muhafaza etmiş. SR1911 kaliteden fazla ödün vermeden üretim maliyetleri kısılarak üretilmiş bir silah. Bu amaç doğrultusunda gövdesi Amerikalı üreticinin zaten önemli bir deneyime sahip olduğu hassas döküm yöntemiyle imal ediliyor. Sürgüsü, namlusu ve yüzük gibi parçaları ise dolu çelikten sayısal kontrollü makinelerde işlenerek elde edilmiş bileşenler.


Detaylı Bilgi: tabancavetufek.com

118 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page